Ajankohtaista

NUORET ÄIDIT -TOIMINTA KEVÄT 2019

Ryhmiin ennakkoilmoittautuminen: hanna.majabacka@mimmi.fi/ 050-3232472 tai kaisa.kilpelainen@mimmi.fi/ 045 844 0480  tai Nuoret äidit WA 050-3232472 . Kaikki toimintamme on maksutonta. Jos kaipaat ryhmistä lisätietoa, otathan yhteyttä!

HUOM! Kaikki seuraavat ryhmät keväällä 2019 toimivat Turun keskustassa Turun Tyttöjen Talon tiloissa : Yliopistonkatu 26B, 2 .krs, TURKU

Keväällä myös avoimia työpajoja:

 

VAUVOJEN VÄRIKYLPYTYÖPAJAT NUORILLE PERHEILLE

Tule kokeilemaan yhdessä 4kk-12kk vauvan kanssa värikylpytyöpajaa! Samalla sinulla on mahdollisuus tutustua
Nuoret äidit -toimintaan ja tiloihin. Kumpaankin työpajaan mahtuu 8 ensimmäiseksi ilmoittautunutta
– vaatii ennakkoilmoittautumisen: hanna.majabacka@mimmi.fi tai Nuoret äidit WAP 050-3232472
Työpajat ovat maksuttomia! Lisätietoa saat ilmoittautuessasi. Työpajoja ohjaa Hanna Majabacka.

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu värin kokemuksellisuutta ja elämyksellisyyttä korostava kuvataidetoiminnan muoto ja rekisteröity tavaramerkki. Työpajan toiminta perustuu Värikylpy-metodiin. Värikylpyjen tavoitteena on elämyksellisyys, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

2.3.2019 klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja ”KASARI”

6.4.2019 klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja ”YSÄRI”

KS. INFO:

värikylpyinfo vanhemmille

 

TENNARIT & TOSSUT I ja II
I (jatkuu syksystä) aika: 5.2.-30.4. TIISTAISIN klo 11-13 
II (starttaa keväällä) aika:  6.2.-30.4. KESKIVIIKKOISIN klo 11-13 

Ryhmät nuorille äideille ja vauvoille. Ryhmässä  vaihdetaan kokemuksia vauva-arjesta, pidetään muskarihetkiä, rentoudutaan, taiteillaan sekä pohditaan omannäköistä vanhemmuutta. Toiminnan jälkeen nautitaan yhdessä välipalaa. Ryhmäkerrat muovautuvat äitien toiveiden pohjalta ja toteutetaan lasten tahtiin. Ryhmiä ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Kaisa.

RIIMIJAMIT
aika: 14.2.-2.5. TORSTAISIN klo 11-12 

Nuorten äitien ja alle 3v. lasten yhteinen leikki- ja lauluhetki. Joka toimintakerralla oma teemansa ja tavoitteena yhteinen seikkailu sanojen rytmien, melodioiden, tarinallisten elementtien vanhan tutun ja hetkessä luodun maailmassa. Mukaan voi hyvin tulla heikommallakin suomen kielen taidolla. Puolen tunnin toimintatuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Kaisa.

MAHTAVAT MAMIT
aika: 14.2. -2.5. TORSTAISIN klo 14-16  

Nuorten äitien kohtaamispaikka, jossa voi myös opetella suomenkieltä rennossa ympäristössä yhdessä lapsen kanssa. Yhteisen leikki- ja laulutuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmöö ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna, Kaisa ja Eliana.

BABYSTEPS
aika: 25.2.-29.4.  klo 17-18:30 

Oma ryhmä odottajille. Nuori & raskaana? Tule ihmettelemään odotusaikaa ja elämää vauvan kanssa yhdessä muiden nuorten äitien kanssa. Ryhmässä lähestytään näitä teemoja kokemuksellisesti, toiminnallisesti ja keskustellen. Yhdeksän kerran ryhmäkokonaisuudessa on kolme osaa, joista ensimmäisessä keskitytään päiväkirjatyöskentelyn kautta raskausaikaan, toisessa osassa käytännön harjoitteiden kautta keskitytään hyvinvointiin ja synnytykseen valmistautumiseen ja kolmannessa osassa tutustutaan tulevaan ihmiseen ja pohditaan elämään synnytyksen jälkeen. Pääpaino on kaiken toiminnan keskellä tutustumisessa ja rennossa yhdessäolossa. Odottavana nuorena äitinä voit tutustua Nuoret äidit -toiminnan kaikille yhteisessä toiminnassa myös muihin nuoriin äiteihin. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaaja Hanna.

DUUNI -hankkeen  LUOVUUSTREENI -ryhmä
aika: 25.2. alkaen  klo 16:30-19:00

Onko kurssi kadoksissa? Luovuustreeni on ryhmä sinulle, joka mietit mitä tulevaisuudelta haluat ja mitä kaikkea oikeastaan osaat. Luovuustreenion 16-29- vuotiaille äideille tarkoitettu omakuvalliseen työskentelyyn keskittyvä ryhmä, jossa pohditaan omia vahvuuksia ja tulevaisuuden suuntia taiteen keinoin. Ryhmässä kirjoitetaan, kuvataan ja keskustellaan. Yksilötapaamisissa saat henkilökohtaista apua oman osaamisesi esittelyyn. Ryhmää ohjaa luovan kirjoittamisen opettaja Veera Vähämaa.

Tapaamiset Tyttöjen talolla(Yliopistonkatu 26) maanantaisin klo 16:30-18.

25.2., 11.3., 25.3., 8.4., 29.4. ja 13.5. Lisäksi kolme erikseen sovittavaa yksilötapaamista.

Ilmoittautuminen ryhmään  mennessä! Osallistuminen on maksutonta ja lapsi on mahdollista ottaa mukaan.

Lisätietojaja ilmoittautumiset: kirjantalo@gmail.com

Kerro ilmoittautuessa ikäsi sekä se, tuletko lapsen kanssa vai yksin!

Toiminta on osa valtakunnallista ESR-rahoitteista DUUNI-hanketta, jossa tarkastellaan, miten vanhemmuuden taidot voivat kääntyä työelämävahvuuksiksi. Lisätietoa hankkeesta saat hankkeen facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/DUUNIvanhemmuudentaidot/ Projektipäällikkönä hankkeessa toimii Susanna Virta (susanna.virta@turkuamk.fi)

 

 

 

Nuoret Äidit -toiminta

 

Turun Tyttöjen Talon Nuoret Äidit-toiminta tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa pääosin alle 24-vuotiaille äideille ja heidän lapsilleen.  Nuoret äidit -hankkeen tavoitteena on luoda nuorille äideille mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden samanikäisten ja samassa elämäntilanteessa olevien nuorten äitien kanssa sekä tarjota mielekästä tekemistä arkeen vauvan tai pienen lapsen kanssa. Toiminta pyrkii myös tavoittamaan eri kulttuuritaustaisia äitejä mukaan toimintaan ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa, joka vastaa nuorten äitien tuen tarpeisiin. Ryhmätoiminta sisältää avoimia sekä ilmoittautumisen vaativia ns. suljettuja ryhmiä. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ja ne muovautuvat ryhmäläisten ideoista. Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Toiminta tapahtuu Turun Tyttöjen Talon Turun keskustassa ja Varissuolla sijaitsevissa toimitiloissa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa.

 

Nuoret äidit -toiminnassa voit muun muassa…

  • jutella & tutustua muihin äiteihin
  • liikkua, leikkiä & puuhata lasten kanssa
  • syödä yhdessä välipalaa & kahvitella
  • tehdä harrastuskokeiluja lasten kanssa
  • osallistua tapahtumiin, teemapäiviin tai retkiin

 

Yksilöllistä tukea

Nuoret äidit -toiminta tarjoaa myös henkilökohtaista tukea. Pohdituttaako esimerkiksi parisuhdeasiat, lapsen odotus tai vanhemmuus arjessa, tulevaisuuden suunnitelmat? Kevään toimintakaudella 4.2.-29.4.19 Nuoret äidit -ohjaajat päivystävät Tyttöjen Talolla maanantaisin 10-12. Tällöin voit tulla ilman ennakkoilmoitusta keskustelemaan ohjaajan kanssa kahden kesken mieltäsi askarruttavista ja ilahduttavista asioista.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoa toiminnasta sekä ilmoittautumiset ryhmiin Nuoret äidit -ohjaajille Hannalle tai Kaisalle!

Hanna Majabacka (050 3232472) hanna.majabacka@mimmi.fi

Kaisa Kilpeläinen (045 844 0480) kaisa.kilpelainen@mimmi.fi

Nuoret äidit Whatsapp: +358 503232472

 

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Please refer to our Error Message Reference.