Ajankohtaista

 

SYKSY 2019

 

Ilmoittaudu nyt mukaan syksyn ryhmiin tai värikylpytyöpajoihin!

sähköpostitse: hanna.majabacka@mimmi.fi tai puhelimitse/WA: 050-3232472

Kysy myös lisätietoa tai sovi erillinen tutustumiskäynti meille, tervetuloa!

Kaikki ryhmät toimivat toimitiloissamme Turun keskustassa: Yliopistonkatu 26B. 2.krs

 

TENNARIT & TOSSUT -ryhmät

äideille, vauvoille & vaaperoille

I 3.9.-26.11. TIISTAISIN klo 11-13, äidit + vauvat (alle 7kk)
II 4.9.-27.11. KESKIVIIKKOISIN klo 11-13, äidit + vaaperot (8kk-1,5 v)

Ryhmässä  vaihdetaan kokemuksia vauva-arjesta, pidetään muskarihetkiä, rentoudutaan, taiteillaan sekä pohditaan omannäköistä vanhemmuutta. Toiminnan jälkeen nautitaan yhdessä välipalaa. Ryhmäkerrat muovautuvat äitien toiveiden pohjalta ja toteutetaan lasten tahtiin.  Ryhmiä ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Eliana

MAHTAVAT MAMIT -avoin ryhmä

5.9.2019-28.11. TORSTAISIN klo 11-13, äidit + 0-3 v

Nuorten äitien ja lasten kohtaamispaikka. Yhteisen leikki- ja laulutuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmää ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Eliana ja Hanna.

BABYSTEPS- oma ryhmä odottajille

ALKAA SYYSKUUSSA 2019

Nuori & raskaana? Tule ihmettelemään odotusaikaa ja elämää vauvan kanssa yhdessä muiden nuorten äitien kanssa. Ryhmässä lähestytään näitä teemoja kokemuksellisesti, toiminnallisesti ja keskustellen. Yhdeksän kerran ryhmäkokonaisuudessa on kolme osaa, joista ensimmäisessä keskitytään päiväkirjatyöskentelyn kautta raskausaikaan, toisessa osassa käytännön harjoitteiden kautta keskitytään hyvinvointiin ja synnytykseen valmistautumiseen ja kolmannessa osassa tutustutaan tulevaan ihmiseen ja pohditaan elämään synnytyksen jälkeen. Pääpaino on kaiken toiminnan keskellä tutustumisessa ja rennossa yhdessäolossa. Odottavana nuorena äitinä voit tutustua Nuoret äidit -toiminnan kaikille yhteisessä toiminnassa myös muihin nuoriin äiteihin. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaaja Hanna.

 

NUORTEN PERHEIDEN VÄRIKYLPYTYÖPAJAT

Tule kokeilemaan yhdessä 4kk-12kk vauvan kanssa värikylpytyöpajaa! Samalla sinulla on mahdollisuus tutustua
Nuoret äidit -toimintaan ja tiloihin. Kerran kuussa syyskaudella järjestetään Vauvojen värikylpytyöpajoja, jotka ovat avoimia myös muille vauvalle tärkeille aikuisille.

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu värin kokemuksellisuutta ja elämyksellisyyttä korostava kuvataidetoiminnan muoto ja rekisteröity tavaramerkki. Työpajan toiminta perustuu Värikylpy-metodiin. Värikylpyjen tavoitteena on elämyksellisyys, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

Työpajat järjestetään lauantaipäivisin ja kesto on klo 12-13, tämän jälkeen voi vielä rauhassa jäädä syöttelemään lasta ja nauttimaan itse kupposen kuumaa. Työpajat ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen: hanna.majabacka@mimmi.fi tai Nuoret äidit WAP 050-3232472. Jokaiseen työpajaan mahtuu 8 ensiksi ilmoittautunutta vauvaa perheineen.
Tervetuloa!

SYKSYN työpajat:

I 17.8. ”KASARI POP” Kahdeksankymmentäluvun pastellihuumaa

(ilmoittaudu 14.8. mennessä!)

II 14.9.  ”GRUNGE” Maanläheisten sävyjen sinfoniaa

(ilmoittaudu 11.9. mennessä!)

III 12.10. ”JAZZ” Notkeiden sävyjen soljuntaa

(ilmoittaudu 9.10. mennessä!)

IV 9.11. ”SAMBA”  Väri-iloittelua juhlatuulella

(ilmoittaudu 6.11. mennessä!)

värikylpyinfo vanhemmille

 

DUUNI -hankkeen  ÄIDIT OSAA! -ryhmä

Onko kurssi kadoksissa? Äidit osaa!on omakuvallinen kirjoittajaryhmä sinulle, joka mietit mitä haluat ja mitä osaat.Äidit osaa! on 16-29- vuotiaille suunnattu omakuvalliseen työskentelyyn keskittyvä osaamisryhmä, jossa pohditaan omia vahvuuksia ja tulevaisuuden suuntia luovalla tavalla. Ryhmässä tehdään helppoja sanataideharjoituksia, kuvataan, kuvitellaanja keskustellaan. Yksilötapaamisissa saat räätälöityä apua oman osaamisesi esittelyyn ja tulevaisuutesi suunnitteluun. Ryhmää ohjaa sanataiteilija Veera Vähämaa.Tapaamiset Tyttöjen talolla(Yliopistonkatu 26)maanantaisin klo 13:00-14:30.4.11., 11.11., 18.11., 25.11.2.12.  ja 9.12.Lisäksi kolme erikseen sovittavaa yksilötapaamista. Osallistuminen on maksutonta ja lapsi on mahdollista ottaa mukaan.

Lisätietojaja ilmoittautumiset ohjaajalle: vjvaha@gmail.com Kerro ilmoittautuessa ikäsi sekä se, tuletko lapsen kanssa vai yksin!

Toiminta on osa valtakunnallista ESR-rahoitteista DUUNI-hanketta, jossa tarkastellaan, miten vanhemmuuden taidot voivat kääntyä työelämävahvuuksiksi. Lisätietoa hankkeesta saat hankkeen facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/DUUNIvanhemmuudentaidot/ Projektipäällikkönä hankkeessa toimii Susanna Virta (susanna.virta@turkuamk.fi)

 

 

 

Nuoret Äidit -toiminta

 

Turun Tyttöjen Talon Nuoret Äidit-toiminta tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa pääosin alle 24-vuotiaille äideille ja heidän lapsilleen. Avoin toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille vanhemmille lapsineen. Nuoret äidit -hankkeen tavoitteena on luoda nuorille äideille mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden samanikäisten ja samassa elämäntilanteessa olevien nuorten äitien kanssa sekä tarjota mielekästä tekemistä arkeen vauvan tai pienen lapsen kanssa. Toiminta pyrkii myös tavoittamaan eri kulttuuritaustaisia äitejä mukaan toimintaan ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa, joka vastaa nuorten äitien tuen tarpeisiin. Ryhmätoiminta sisältää avoimia sekä ilmoittautumisen vaativia ns. suljettuja ryhmiä. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ja ne muovautuvat ryhmäläisten ideoista. Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Toiminta tapahtuu Turun Tyttöjen Talon Turun keskustassa ja Varissuolla sijaitsevissa toimitiloissa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa.

Nuoret äidit -toiminnassa voit muun muassa…

  • jutella & tutustua muihin äiteihin
  • liikkua, leikkiä & puuhata lasten kanssa
  • syödä yhdessä välipalaa & kahvitella
  • tehdä harrastuskokeiluja lasten kanssa
  • osallistua tapahtumiin, teemapäiviin tai retkiin

 

Yksilöllistä tukea

Nuoret äidit -toiminta tarjoaa myös henkilökohtaista tukea. Pohdituttaako esimerkiksi parisuhdeasiat, lapsen odotus tai vanhemmuus arjessa, tulevaisuuden suunnitelmat? Kesällä voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: hanna.majabacka@mimmi.fi tai puhelimitse/wa 050-3232472. Nuoret äidit ohjaajat ovat lomalla 1.7.-1.8.2019 välisenä aikana. Syyskaudella 2019 viikolta 36 alkaen POP IN -aika on tiistaisin klo 13-14, voit tällöin tulla ilman ennakkoilmoitusta keskustelemaan ohjaajan kanssa kahden kesken mieltäsi askarruttavista ja ilahduttavista asioista.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoa toiminnasta sekä ilmoittautumiset ryhmiin:

Hanna Majabacka (050 3232472) hanna.majabacka@mimmi.fi

Eliana Nascimento-Hynynen  (045-8440480) eliana.nascimento-hynynen@mimmi.fi

Nuoret äidit Whatsapp: +358 503232472

 

Tervetuloa avoimeen ryhmään nauttimaan kupposesta kuumaa, välipalasta sekä hyvästä seurasta! ☕🍵🍫 #nuoretäidittoiminta #nuoretäidit ... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa

Tervetuloa mukaan tämän viikon halloweenhenkiseen hengailuun, saa naamioitua jos sille päälle sattuu! #turuntyttöjentalo #nuoretäidit #nuoretäidittoiminta #vauvat #vaaperot #taaperot ... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa

Tervetuloa huomenna klo 12-14 Nuoret Äidit avoimeen ryhmään vaihtotorille! Mukaan saa tuoda omia vanhoja vaatteita jotka haluaa antaa eteepäin. Vaihtotori toimii ilman rahaa. 😊 ... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa