Ajankohtaista

NUORET ÄIDIT -TOIMINTA KEVÄT/KESÄ 2019

 

Kesäkautemme alkaa jo toukokuussa- tule mukaan!

Retkille ennakkoilmoittautuminen: hanna.majabacka@mimmi.fi/ 050-3232472  tai Nuoret äidit WA 050-3232472 . Kaikki toimintamme on maksutonta, kesätoiminnassa maksuton välipala/evästarjoilu. Mikäli kurja ilma meidät yllättää, siirretään puistotreffit ja retket kokoontumiseen omiin tiloihin Turun Tyttöjen Talolle (Yliopistonkatu 26B, 2.krs) Jos kaipaat lisätietoa, otathan yhteyttä!

MA 06.05. klo 11-13 RETKI 1: Terveydenhuoltomuseo & PIKNIK Kupittaan puistossa

Opastettu vierailu, jolla fiilistellään neuvolamaailman historian havinaa. Tämän jälkeen piknikille Kupittaan puistoon. Huonolla ilmalla ”sisäpiknik” Tyttöjen Talolla. Lisätietoa :https://www.visitturku.fi/turun-terveydenhuoltomuseo_

Yhteislähtö Turun Tyttöjen Talolta klo 10:30, mutta muutoin treffataan osoitteessa Kunnallissairaalantie 20, klo 10:50

TO 09.05.  klo 11-13 Äitienpäiväetkot Tyttöjen Talolla   

Tule juhlimaan äitienpäivää ennakkoon hyvässä seurassa ja oman vauvan kera! Kakutellaan ja tehtaillaan kortteja omissa tiloissa Turun Tyttöjen Talolla.

KE 15.05.  klo 11-13  PUISTOTREFFIT: Vilkkilänmäen muumipuisto

Puistotreffien yhteislähtö kävellen Tyttöjen Talolta klo 10:30 tai tule suoraan paikalle klo 11-13 Tapulikatu 9, 20810 Turku

Piknikeväitä, hengailua hyvässä hengessä ja puistovälineiden testausta. Hauska esittely puistosta! http://www.martinranta.org/muumilaakso.htm

TO 16.05.  klo 12-14 RETKI 2: Luontoretki Katariinanlaaksossa

Tule mukaan fiilistelemään keväistä metsää, bongaamaan kukkia, lintuja ja kavereita! Yhteislähtö retkelle klo 11:20 Turun Tyttöjen Talolta. Katariinanlaaksoon voi saapua myös itse bussilla tai autolla. Retki starttaa Katariinanlaakson parkkipaikalta (Sigridinpolku 5) klo 12. Reippaillaan hetki & syödään eväitä toivottavasti kevätauringon kauniisti lämmittäessä. Katariinanlaaksossa pääsee mukavasti liikkumaan myös vaunuilla ja lenkin pituus on reilu 2 km.Katariinanlaakso retkikohteena: https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/ulkoilualueet/luonnonsuojelualueet/katariinanlaakso

LA 18.05.  klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja : ”KASARI”

ks. värikylpytyöpaja-info

TI  21.05.  klo 10-13 RETKI 3: Kuralan Kylämäki

Retki Kuralan Kylämäen kulttuurivirkistysalueelle ja perinnemaisemiin nauttimaan tunnelmasta, osallistumme kahvilamuskariin ja nautimme pullakahvit. Tapaamme Kylämäen “pääporteilla” klo 10:15, yhteislähtö Föli-busseilla Turun Tyttöjen Talolta klo 09:30. Autoille tuleville naviin osoite Jaanintie 45 ja parkkipaikka sijaitsee Jaanintien varressa, Kylämäkeä vastapäätä. 

TO 23.05.  klo 11-13 PUISTOTREFFIT: Seikkailupuisto

Levitämme piknik-viltin ja eväät omenapuiden alle Seikkailupuiston perälle, Seikkailutalon eteen. Tervetuloa treffaamaan ja kokemaan Seikkailupuiston kesä! Tiedossa evästelyn lisäksi hengailua, vaunulenkkejä puistossa ja puistovälineiden testausta.

TI  28.05.  klo 11-14 RETKI 4: Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

Kokoontuminen klo 11 kasvitieteellisen portilla osoitteessa Ruissalon puistotie 215 (Föli-pysäkki 538). Levitämme piknikviltin puutarhaan ja voit saapua paikalle myös omia aikojasi ja tiedustella viltin sijaintia (050-3232472/Hanna). https://sites.utu.fi/kasvitieteellinen-puutarha/

Liikenneyhteydet paikalle:

Bussi numero 8 lähtee lähtee Puutorilta vähintään tunnin välein Ruissaloon. Bussi kulkee rautatieaseman edestä, jossa on pysäkki molempiin suuntiin. Ruissaloon päin lähdetään aseman puoleiselta pysäkiltä. Ruissaloon pääsee mainiosti myös polkupyörällä. Kävellen suorinta reittiä puutarhalle pääsee kulkemalla autotien viereistä kävelytietä pitkin. Polkupyöräreitti puutarhalle tuee Kansanpuiston kautta. Omalla autolla tuleville opastus pääpysäköintialueelle on noin 200 metriä ennen puutarhaa. Parkkipaikalta johtaa puutarhaan autotien alittava jalankulkureitti. Puutarhan portin vieressä oleva pieni parkkialue on varattu ruuhka-aikoina busseille ja inva-autoille. Turun ulkopuolelta tulevien kannattaa Ruissalon sillalle saakka seurata opastusta Ruissalon leirintäalueelle tai kylpylään. Puutarhalle on sillalta matkaa noin kaksi kilometriä (leirintäalue ja kylpylä ovat kauempana saman tien varrella). Kesällä Ruissaloon kukee myös vesibussi. Jos tulet vaunujen kanssa jää pois Ruissalon telakalla ja tee kesäinen vaunulenkki -matkaa kasvitieteelliseen puutarhaan vesibussin satamasta on noin 2km.

Tervetuloa Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan

MA  03.06.– TO 06.06. klo 11-13 Vauvaviikon taukopaikka Tyttöjen Talolla

Olet tervetullut Vauvaviikon aikana rauhoittumaan, ruokailemaan, vaihtamaan vaipan ja leikkimään sekä nauttimaan kupposen kuumaa tai muuten vain tutustumaan tiloihimme ja toimintaan! Maanantaista torstaihin klo 11-13. Vaunut voit ottaa myös ylös toiseen kerrokseen.

Vauvaviikon ohjelmaa Turussa: http://www.turku.fi/tapahtuma/ma-06032019-1000-vauvaviikko?qt-series_events=0

MA 10.6.  klo 10-14 RETKI 5: Kaiturin Tila 

Lähdemme retkelle yhteislähdöllä bussikyydillä Turun Tyttöjen Talon edestä klo 10:00. Suuntaamme Maskuun Kaiturin tilalle

(https://kaiturintila.fi/fi-etusivu.htm), jossa pääset tutustumaan kotieläimiin ja tilan miljööseen, nautimme emännän järjestämät pullakahvit ja piknikeväät luonnonrauhassa ja palailemme takaisin Turkuun klo 14. Voit saapua paikalle myös omalla kyydilläsi. Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 26.5. Itsesi ja lapsesi lisäksi voit ilmoittaa retkelle mukaan myös muun tärkeän aikuisen. Ilmoittaessasi mainitse erityisruokavalioista, lapsen ikä ja saavutko paikalle omalla kyydillä vai yhteislähdössä. Bussissa ei ole turvaistuimia. Lisätietoa Nuoret äidit -ohjaajalta Hannalta (050-3232472)

TO 20.6.   klo 11-13 PUISTOTREFFIT: Seikkailupuisto/ Juhannusjuhla

Lisätietoa tulossa myöhemmin…

LA  29.6.  klo 10-16 RETKI 6 :Mökkiretki Paraisille 

Lisätietoa tulossa myöhemmin…

 

Keväällä myös avoimia työpajoja:

 

VAUVOJEN VÄRIKYLPYTYÖPAJAT NUORILLE PERHEILLE

Tule kokeilemaan yhdessä 4kk-12kk vauvan kanssa värikylpytyöpajaa! Samalla sinulla on mahdollisuus tutustua
Nuoret äidit -toimintaan ja tiloihin. Kumpaankin työpajaan mahtuu 8 ensimmäiseksi ilmoittautunutta
– vaatii ennakkoilmoittautumisen: hanna.majabacka@mimmi.fi tai Nuoret äidit WAP 050-3232472
Työpajat ovat maksuttomia! Lisätietoa saat ilmoittautuessasi. Työpajoja ohjaa Hanna Majabacka.

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu värin kokemuksellisuutta ja elämyksellisyyttä korostava kuvataidetoiminnan muoto ja rekisteröity tavaramerkki. Työpajan toiminta perustuu Värikylpy-metodiin. Värikylpyjen tavoitteena on elämyksellisyys, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

6.4.2019 klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja ”YSÄRI”

18.5.2019 klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja ”KASARI”

KS. INFO:

värikylpyinfo vanhemmille

 

TENNARIT & TOSSUT I ja II
I (jatkuu syksystä) aika: 5.2.-30.4. TIISTAISIN klo 11-13
II (starttaa keväällä) aika:  6.2.-30.4. KESKIVIIKKOISIN klo 11-13

Ryhmät nuorille äideille ja vauvoille. Ryhmässä  vaihdetaan kokemuksia vauva-arjesta, pidetään muskarihetkiä, rentoudutaan, taiteillaan sekä pohditaan omannäköistä vanhemmuutta. Toiminnan jälkeen nautitaan yhdessä välipalaa. Ryhmäkerrat muovautuvat äitien toiveiden pohjalta ja toteutetaan lasten tahtiin. Ryhmiä ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Kaisa.

RIIMIJAMIT
aika: 14.2.-2.5. TORSTAISIN klo 11-12

Nuorten äitien ja alle 3v. lasten yhteinen leikki- ja lauluhetki. Joka toimintakerralla oma teemansa ja tavoitteena yhteinen seikkailu sanojen rytmien, melodioiden, tarinallisten elementtien vanhan tutun ja hetkessä luodun maailmassa. Mukaan voi hyvin tulla heikommallakin suomen kielen taidolla. Puolen tunnin toimintatuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Kaisa.

MAHTAVAT MAMIT
aika: 14.2. -2.5. TORSTAISIN klo 14-16

Nuorten äitien kohtaamispaikka, jossa voi myös opetella suomenkieltä rennossa ympäristössä yhdessä lapsen kanssa. Yhteisen leikki- ja laulutuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmöö ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna, Kaisa ja Eliana.

BABYSTEPS
aika: 25.2.-29.4.  klo 17-18:30

Oma ryhmä odottajille. Nuori & raskaana? Tule ihmettelemään odotusaikaa ja elämää vauvan kanssa yhdessä muiden nuorten äitien kanssa. Ryhmässä lähestytään näitä teemoja kokemuksellisesti, toiminnallisesti ja keskustellen. Yhdeksän kerran ryhmäkokonaisuudessa on kolme osaa, joista ensimmäisessä keskitytään päiväkirjatyöskentelyn kautta raskausaikaan, toisessa osassa käytännön harjoitteiden kautta keskitytään hyvinvointiin ja synnytykseen valmistautumiseen ja kolmannessa osassa tutustutaan tulevaan ihmiseen ja pohditaan elämään synnytyksen jälkeen. Pääpaino on kaiken toiminnan keskellä tutustumisessa ja rennossa yhdessäolossa. Odottavana nuorena äitinä voit tutustua Nuoret äidit -toiminnan kaikille yhteisessä toiminnassa myös muihin nuoriin äiteihin. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaaja Hanna.

DUUNI -hankkeen  LUOVUUSTREENI -ryhmä
aika: 25.2. alkaen  klo 16:30-19:00

Onko kurssi kadoksissa? Luovuustreeni on ryhmä sinulle, joka mietit mitä tulevaisuudelta haluat ja mitä kaikkea oikeastaan osaat. Luovuustreenion 16-29- vuotiaille äideille tarkoitettu omakuvalliseen työskentelyyn keskittyvä ryhmä, jossa pohditaan omia vahvuuksia ja tulevaisuuden suuntia taiteen keinoin. Ryhmässä kirjoitetaan, kuvataan ja keskustellaan. Yksilötapaamisissa saat henkilökohtaista apua oman osaamisesi esittelyyn. Ryhmää ohjaa luovan kirjoittamisen opettaja Veera Vähämaa.

Tapaamiset Tyttöjen talolla(Yliopistonkatu 26) maanantaisin klo 16:30-18.

25.2., 11.3., 25.3., 8.4., 29.4. ja 13.5. Lisäksi kolme erikseen sovittavaa yksilötapaamista.

Ilmoittautuminen ryhmään  mennessä! Osallistuminen on maksutonta ja lapsi on mahdollista ottaa mukaan.

Lisätietojaja ilmoittautumiset: kirjantalo@gmail.com

Kerro ilmoittautuessa ikäsi sekä se, tuletko lapsen kanssa vai yksin!

Toiminta on osa valtakunnallista ESR-rahoitteista DUUNI-hanketta, jossa tarkastellaan, miten vanhemmuuden taidot voivat kääntyä työelämävahvuuksiksi. Lisätietoa hankkeesta saat hankkeen facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/DUUNIvanhemmuudentaidot/ Projektipäällikkönä hankkeessa toimii Susanna Virta (susanna.virta@turkuamk.fi)

 

 

 

Nuoret Äidit -toiminta

 

Turun Tyttöjen Talon Nuoret Äidit-toiminta tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa pääosin alle 24-vuotiaille äideille ja heidän lapsilleen.  Nuoret äidit -hankkeen tavoitteena on luoda nuorille äideille mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden samanikäisten ja samassa elämäntilanteessa olevien nuorten äitien kanssa sekä tarjota mielekästä tekemistä arkeen vauvan tai pienen lapsen kanssa. Toiminta pyrkii myös tavoittamaan eri kulttuuritaustaisia äitejä mukaan toimintaan ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa, joka vastaa nuorten äitien tuen tarpeisiin. Ryhmätoiminta sisältää avoimia sekä ilmoittautumisen vaativia ns. suljettuja ryhmiä. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ja ne muovautuvat ryhmäläisten ideoista. Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Toiminta tapahtuu Turun Tyttöjen Talon Turun keskustassa ja Varissuolla sijaitsevissa toimitiloissa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa.

 

Nuoret äidit -toiminnassa voit muun muassa…

  • jutella & tutustua muihin äiteihin
  • liikkua, leikkiä & puuhata lasten kanssa
  • syödä yhdessä välipalaa & kahvitella
  • tehdä harrastuskokeiluja lasten kanssa
  • osallistua tapahtumiin, teemapäiviin tai retkiin

 

Yksilöllistä tukea

Nuoret äidit -toiminta tarjoaa myös henkilökohtaista tukea. Pohdituttaako esimerkiksi parisuhdeasiat, lapsen odotus tai vanhemmuus arjessa, tulevaisuuden suunnitelmat? Kevään toimintakaudella 4.2.-29.4.19 Nuoret äidit -ohjaajat päivystävät Tyttöjen Talolla maanantaisin 10-12. Tällöin voit tulla ilman ennakkoilmoitusta keskustelemaan ohjaajan kanssa kahden kesken mieltäsi askarruttavista ja ilahduttavista asioista.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoa toiminnasta sekä ilmoittautumiset ryhmiin Nuoret äidit -ohjaajille Hannalle tai Kaisalle!

Hanna Majabacka (050 3232472) hanna.majabacka@mimmi.fi

Kaisa Kilpeläinen (045 844 0480) kaisa.kilpelainen@mimmi.fi

Nuoret äidit Whatsapp: +358 503232472

 

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Please refer to our Error Message Reference.