Ajankohtaista

NUORET ÄIDIT -TOIMINTA KEVÄT/KESÄ 2019

 

Kesäkautemme alkaa jo toukokuussa- tule mukaan!

Retkille ennakkoilmoittautuminen: hanna.majabacka@mimmi.fi/ 050-3232472  tai Nuoret äidit WA 050-3232472 . Kaikki toimintamme on maksutonta, kesätoiminnassa maksuton välipala/evästarjoilu. Mikäli kurja ilma meidät yllättää, siirretään puistotreffit ja retket kokoontumiseen omiin tiloihin Turun Tyttöjen Talolle (Yliopistonkatu 26B, 2.krs) Jos kaipaat lisätietoa, otathan yhteyttä!

MA 06.05. klo 11-13 RETKI 1: Terveydenhuoltomuseo & PIKNIK Kupittaan puistossa *

TO 09.05.  klo 11-13 Äitienpäiväetkot Tyttöjen Talolla   *

KE 15.05.  klo 11-13  PUISTOTREFFIT: Vilkkilänmäen muumipuisto *

TO 16.05.  klo 12-14 RETKI 2: Luontoretki Katariinanlaaksossa *

LA 18.05.  klo 12-13 Vauvojen Värikylpytyöpaja : ”KASARI” *

TI  21.05.  klo 10-13 RETKI 3: Kuralan Kylämäki *

TO 23.05.  klo 11-13 PUISTOTREFFIT: Seikkailupuisto *

TI  28.05.  klo 11-14 RETKI 4: Ruissalon kasvitieteellinen puutarha *

MA  03.06.– TO 06.06. klo 11-13 Vauvaviikon taukopaikka Tyttöjen Talolla *

MA 10.6.  klo 10-14 RETKI 5: Kaiturin Tila *

VIELÄ EHTII…!

TO 20.6.   klo 11-13 PUISTOTREFFIT: Seikkailupuisto/ Juhannusjuhla

Osallistumme piknik-meiningillä Seikkailupuiston Juhannusjuhlaan ( https://www.turku.fi/seikkailupuisto/tapahtumat/kesakauden-tapahtumat ). Levitämme sateenkaarenkirjavat piknik-viltit Seikkailutalon eteen, Seikkailupuiston perälle. Halutessaan voi osallistua Seikkailupuiston juhannussalon koristeluun ja pystytykseen ja muuhun ihanaan ohjelma-antiin. Nähdään ja muistetaan helteellä ottaa riittävästi vettä mukaan! Seikkailupuiston tiloissa mahdollisuus vaipanvaihtoon ja vauvan ruokailuun sisätiloissa.

LA  29.6.  klo 10-16 RETKI 6 :Mökkiretki Paraisille 

Mökille kulkureitit seuraavin vaihtoehdoin (kysy tarkemmat tiedot Hannalta) :

  • Omalla autolla
  • Föli-bussilla 801
  • Yhteislähdöllä, lähtö Tyttöjen Talo Varissuolta (Karvataskunkuja 10)  klo 10, Varissuolla takaisin n. klo 19

Julkisilla ja yhteislähdöllä tuleville loppumatkasta n. 2 km kävely hiekkatietä, parkkitila rajoitettu. Jos tulet omalla kyydillä tai julkisilla, voit viipyä sen ajan kun sinulle sopii. Mökillä hyvät keittiötlat, puucee, ranta, grillataan yhdessä jne. Mukaan retkelle tulossa myös Turun Tyttöjen Talon Vanamo-toiminnan äitejä ja tyttöjä. Ilmoittaudu etukäteen ja kerro myös osallistujien mahdollinen erityisruokavalio.

 

 

TULOSSA SYKSYLLÄ 2019

 

 

TENNARIT & TOSSUT -ryhmät äideille, vauvoille & vaaperoille

I starttaa syksyllä viikolla 36 TIISTAISIN klo 11-13, äidit + vauvat (alle 7kk)
II starttaa syksyllä viikolla TORSTAISIN klo 11-13, äidit + vaaperot (8kk-1,5 v)

Ryhmässä  vaihdetaan kokemuksia vauva-arjesta, pidetään muskarihetkiä, rentoudutaan, taiteillaan sekä pohditaan omannäköistä vanhemmuutta. Toiminnan jälkeen nautitaan yhdessä välipalaa. Ryhmäkerrat muovautuvat äitien toiveiden pohjalta ja toteutetaan lasten tahtiin. Ryhmiä ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Hanna ja Eliana

MAHTAVAT MAMIT -avoin ryhmä

ALKAA  VIIKOLLA 36, KESKIVIIKKOISIN klo 11-13, äidit + 0-3 v

Nuorten äitien ja lasten kohtaamispaikka. Yhteisen leikki- ja laulutuokion jälkeen tarjolla pientä välipalaa sekä mahdollisuus tutustua ja jutella. Ryhmää ohjaavat Nuoret äidit -toiminnan ohjaajat Kaisa ja Eliana.

BABYSTEPS- oma ryhmä odottajille

ALKAA SYYSKUUSSA 2019

Nuori & raskaana? Tule ihmettelemään odotusaikaa ja elämää vauvan kanssa yhdessä muiden nuorten äitien kanssa. Ryhmässä lähestytään näitä teemoja kokemuksellisesti, toiminnallisesti ja keskustellen. Yhdeksän kerran ryhmäkokonaisuudessa on kolme osaa, joista ensimmäisessä keskitytään päiväkirjatyöskentelyn kautta raskausaikaan, toisessa osassa käytännön harjoitteiden kautta keskitytään hyvinvointiin ja synnytykseen valmistautumiseen ja kolmannessa osassa tutustutaan tulevaan ihmiseen ja pohditaan elämään synnytyksen jälkeen. Pääpaino on kaiken toiminnan keskellä tutustumisessa ja rennossa yhdessäolossa. Odottavana nuorena äitinä voit tutustua Nuoret äidit -toiminnan kaikille yhteisessä toiminnassa myös muihin nuoriin äiteihin. Ryhmää ohjaa Nuoret äidit -toiminnan ohjaaja Hanna.

 

NUORTEN PERHEIDEN VÄRIKYLPYTYÖPAJAT

Kerran kuussa syyskaudella järjestetään Vauvojen värikylpytyöpajoja, jotka ovat avoimia myös muille vauvalle tärkeille aikuisille.

Työpajat järjestetään lauantaipäivisin ja kesto on klo 12-13, tämän jälkeen voi vielä rauhassa jäädä syöttelemään lasta ja nauttimaan itse kupposen kuumaa. Tervetuloa!

SYKSYN työpajat (teemat tarkentuvat myöhemmin):

I 17.8.

II 21.9.

III 12.10.

IV 9.11.

värikylpyinfo vanhemmille

 

DUUNI -hankkeen  LUOVUUSTREENI -ryhmä

ALKAA SYKSYLLÄ 2019

Onko kurssi kadoksissa? Luovuustreeni on ryhmä sinulle, joka mietit mitä tulevaisuudelta haluat ja mitä kaikkea oikeastaan osaat. Luovuustreenion 16-29- vuotiaille äideille tarkoitettu omakuvalliseen työskentelyyn keskittyvä ryhmä, jossa pohditaan omia vahvuuksia ja tulevaisuuden suuntia taiteen keinoin. Ryhmässä kirjoitetaan, kuvataan ja keskustellaan. Yksilötapaamisissa saat henkilökohtaista apua oman osaamisesi esittelyyn. Ryhmää ohjaa luovan kirjoittamisen opettaja Veera Vähämaa.

Lisätietojaja ilmoittautumiset: kirjantalo@gmail.com

https://www.facebook.com/DUUNIvanhemmuudentaidot/

 

 

Nuoret Äidit -toiminta

 

Turun Tyttöjen Talon Nuoret Äidit-toiminta tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa pääosin alle 24-vuotiaille äideille ja heidän lapsilleen.  Nuoret äidit -hankkeen tavoitteena on luoda nuorille äideille mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden samanikäisten ja samassa elämäntilanteessa olevien nuorten äitien kanssa sekä tarjota mielekästä tekemistä arkeen vauvan tai pienen lapsen kanssa. Toiminta pyrkii myös tavoittamaan eri kulttuuritaustaisia äitejä mukaan toimintaan ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa, joka vastaa nuorten äitien tuen tarpeisiin. Ryhmätoiminta sisältää avoimia sekä ilmoittautumisen vaativia ns. suljettuja ryhmiä. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ja ne muovautuvat ryhmäläisten ideoista. Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Toiminta tapahtuu Turun Tyttöjen Talon Turun keskustassa ja Varissuolla sijaitsevissa toimitiloissa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa.

 

Nuoret äidit -toiminnassa voit muun muassa…

  • jutella & tutustua muihin äiteihin
  • liikkua, leikkiä & puuhata lasten kanssa
  • syödä yhdessä välipalaa & kahvitella
  • tehdä harrastuskokeiluja lasten kanssa
  • osallistua tapahtumiin, teemapäiviin tai retkiin

 

Yksilöllistä tukea

Nuoret äidit -toiminta tarjoaa myös henkilökohtaista tukea. Pohdituttaako esimerkiksi parisuhdeasiat, lapsen odotus tai vanhemmuus arjessa, tulevaisuuden suunnitelmat? Kesällä voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: hanna.majabacka@mimmi.fi tai puhelimitse/wa 050-3232472. Nuoret äidit ohjaajat ovat lomalla 1.7.-1.8.2019 välisenä aikana. Syyskaudella 2019 viikolta 36 alkaen POP IN -aika on tiistaisin klo 13-14, voit tällöin tulla ilman ennakkoilmoitusta keskustelemaan ohjaajan kanssa kahden kesken mieltäsi askarruttavista ja ilahduttavista asioista.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoa toiminnasta sekä ilmoittautumiset ryhmiin Nuoret äidit -ohjaaja Hannalle!

Hanna Majabacka (050 3232472) hanna.majabacka@mimmi.fi

Nuoret äidit Whatsapp: +358 503232472

 

Nyt on kesätoiminta paketissa! Vielä tänäänkin lempeät tuulet & aurinko hellivät retkeilijöitä! Toiminta pyörähtää käyntiin taas elokuulla- tarkempaa tietoa syksyn ryhmistä nettisivuilla (www.mimmi.fi) elokuun alussa. Kiitos & ihanaa kesää kaikille! ❤🌼🌻🌸 #nuoretäidittoiminta #nuoretäidit #turuntyttöjentalo #kesäretket #kesäloma ... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa

1 kuukausi sitten

Nuoret Äidit Turun Tyttöjen Talo

Kiitos Kaiturin Tila ihanasta päivästä! ❤🐄🐑🐈🐇🌞 #kaiturintila #turuntyttöjentalo #nuoretäidittoiminta #nuoretäidit #nuoretperheet #vauvat #taaperot #maatilanelämää #kesätoimintaa @ Kaiturin tila ... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa

2 kuukautta sitten

Nuoret Äidit Turun Tyttöjen Talo

Ensi viikolla on Turussa Vauvaviikko ja paljon ihanaa ohjelmaa!

Tsekkaa ohjelma täältä: www.turku.fi/tapahtuma/06062019-0930-vauvaviikko

Nuoret äidit -toiminnan tiloissa Turun keskustassa on ma-to avoimet ovet klo 11-13 vauvaviikon viettäjille huilaushetken muodossa. Tule syöttämään vauva, vaihtamaan vaipat, leikkimään ja tutustumaan, juomaan kupponen kahvia tai teetä/mehua. Koko perhe on tervetullut! Tiloissa mm. mikro ja syöttötuoleja. Vaunut voit ottaa ylös tiloihimme. Tervetuloa!

#nuoretäidittoiminta #nuoretperheet #vauvat #taaperot #vauvaviikko #turkuvapaa #babyveckan @ Turun Tyttöjen Talo
... Lue lisääSee Less

Näytä Facebookissa