Ryhmät

 

Tyttöjen Talolla on erilaisia harrasteryhmiä (mm. kokkaus, kädentaito, liikunta) ja kasvuryhmiä, jotka tukevat omaa kasvua, itsetuntemusta ja itsetunnon kehittymistä. Kasvuryhmät ovat luottamuksellisia vertaistukiryhmiä, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tytöt kokoontuvat yhteen. Kasvuryhmiin ei voi tulla mukaan ryhmän käynnistyttyä. Osa ryhmistä taas on avoimia, ja näihin pääsee mukaan kesken toimintakautemme. Ryhmissä on aina vähintään kaksi aikuista ohjaajaa, jotka tukevat, auttavat ja kuuntelevat. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia. Ryhmät ovat tarkoitettu kaikille 12-28 vuotiaille, ellei toisin mainita.

Ryhmät alkavat viikolla 39. Ryhmiin ilmoittautuminen päättyy su 16.9.! Lisätietoja ryhmistä alla. Ilmoittautumiset osoitteeseen info(at)mimmi.fi. Nähdään Tyttöjen Talolla!

Mimmien avoin maanantai
18-28 vuotiaille oma teehetki Turun Tyttöjen Talolla kello 16-19. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja voit tulla mukaan myös kesken kauden.

Taide- ja kulttuuriryhmä
Ryhmässä tutustutaan kulttuuriin, gallerioihin, käydään vierailulla monipuolisesti eri paikoissa sekä rennolla otteella tuotetaan itse taidetta ja kulttuuria: piirretään, maalataan, askarrellaan! Ryhmän sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa.
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16-18., ja alkaa tiistaina 25.9.

Avoin kokkaus -ryhmä
Ruanlaitosta ja sen opettelemisesta kiinnostuneille. Ryhmässä laitetaan yhdessä ruokaa ja keskustellaan. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 15.30-18.30, päivämäärät ovat: 26.9., 31.10, 28.11.

Mahtavat-ryhmä
Helppo suomen kielen ryhmä, jossa opetellaan yhdessä suomen kieltä toiminnan ohessa! Tutustutaan eri kulttuureihin ja mm. leivotaan, pelataan, tehdään käsitöitä ym. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 17-19.

Hyvinvointiryhmä
Ryhmä on tarkoitettu 17-23 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka pohtivat itsenäistymistään. Ryhmä toteutetaan Tyttöjen Talon ja Ehjä Ry:n yhteistyönä. Ryhmän teemoja ovat mm. tunteiden tunnistaminen, hyvinvointi, itsenäistyminen, minäkuva ja tulevaisuuden haaveet. Aiheita käsitellään keskustellen ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16.30-18.30 Ehjän tiloissa 27.9. alkaen.

Otakut-ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Ryhmässä on tarkoitus olla yhdessä muiden otakujen kanssa ja nauttia toistemme seurasta. Joka ryhmäkerta keskitymme johonkin teemaan liittyen japanilaiseen kulttuuriin, kuten mangaan, animeen, cosplayhin ja musiikkiin. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17-19 torstaista 27.9 alkaen.

Nuoret Äidit -ryhmät on tarkoitettu nuorille äideille, jotka ovat raskaana tai  alle 3-vuotiaan lapsen kanssa. Ryhmien teemoina on mielen ja kehon hyvinvointi ja teemaa tutkaillaan yhteisen keskustelun ja toiminnallisten harjoitteiden kautta. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ryhmän toiveiden pohjalta. Sisältönä muun muassa äiti-vauvajoogaa, vauvahierontaa jne.  Ryhmässä nautitaan yhdessä välipalaa ja ryhmäkerrat toteutetaan lasten tahtiin. Lisätietoa nuorille äideille suunnatusta toiminnasta Nuoret äidit -toiminnan sivulta (http://www.mimmi.fi/toiminta-keskusta/nuoret-aidit/). Ilmoittautumiset ja lisätietoa ryhmistä: hanna.majabacka(at)mimmi.fi tai 050-3232472.