Ryhmät

 

Tyttöjen Talolla on erilaisia harrasteryhmiä (mm. kokkaus, kädentaito, liikunta) ja kasvuryhmiä, jotka tukevat omaa kasvua, itsetuntemusta ja itsetunnon kehittymistä. Kasvuryhmät ovat luottamuksellisia vertaistukiryhmiä, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tytöt kokoontuvat yhteen. Kasvuryhmiin ei voi tulla mukaan ryhmän käynnistyttyä. Osa ryhmistä taas on avoimia, ja näihin pääsee mukaan kesken toimintakautemme. Ryhmissä on aina vähintään kaksi aikuista ohjaajaa, jotka tukevat, auttavat ja kuuntelevat. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia. Ryhmät ovat tarkoitettu kaikille 12-28 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille ellei toisin mainita.

Ryhmät alkavat viikolla 9, ellei toisin mainita. Ryhmiin ilmoittautuminen päättyy su 18.2.! Lisätietoja ryhmistä alla. Ilmoittautumiset osoitteeseen info(at)mimmi.fi.

Mimmien avoin maanantai
18-28 vuotiaille oma teehetki Turun Tyttöjen Talolla kello 16-19. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja voit tulla mukaan myös kesken kauden.

Tärinä-ryhmässä tutkitaan omaa jännitystä ja etsitään yhdessä ryhmän kanssa keinoja tulla sen kanssa sinuiksi. Tärinäryhmä sopii jokaiselle, jota vaivaa jännitys opinnoissa, työelämässä tai muissa arkipäiväisissä tilanteissa. Yli 18-vuotiaille klo 17-19.

Sukupuolen moninaisuus -ryhmä yli 16-vuotiaille tytöille, nuorille naisille sekä omaa sukupuoltaan pohtiville tiistaisin klo 17.45-19.45. Ryhmässä pohditaan yhdessä arvostavassa ja kunnioittavassa ilmapiirissä muun muassa sukupuoliin liitettyjä odotuksia ja normeja. Ryhmästä saa tukea omanlaiseksi ihanaksi Sinuksi! <3

Voimaneidot on ryhmä 13-17-vuotialle tytöille, jotka haluaisivat oppia päättäväisyyttä ja rohkeutta ilmaista itseään paremmin muiden seurassa. Ryhmässä tutkitaan yhdessä omia voimavaroja ja vahvuuksia, harjoitellaan rajojen asettamista sekä tunnetaitoja. Mahdollisuus myös tutustua toisiin samanikäisiin. Kysy lisää, milloin seuraava ryhmä järjestetään.

Avoin kädentaito
Noin joka toinen tiistai klo 16–18 kokoonnutaan erilaisten käsityö- ja askartelumateriaalien ja –tekniikoiden äärelle ja luodaan omia ihania juttuja. Tärkeintä ei ole osaaminen vaan tekeminen ja kokeilu. Tarjolla on ideoita, materiaaleja, esimerkkejä sekä tietenkin opastusta ja neuvontaa. Ryhmä on avoin eli voit ilmoittautua kaikkiin työpajakertoihin tai vaikka vain yhteen! Ryhmä kokoontuu: 3.4., 17.4., 24.4., 8.5. ja 22.5.

Avoin kokkaus -ryhmä Ruoanlaitosta tai sen opettelemisesta kiinnostuneille. Ryhmässä laitetaan yhdessä ruokaa ja keskustellaan. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 15.30-18.30. Kysy työntekijöiltä tarkemmat päivämäärät.

Mahtavat-ryhmä
Helppo suomen kielen ryhmä, jossa opetellaan yhdessä suomen kieltä toiminnan ohessa! Tutustutaan eri kulttuureihin ja mm. leivotaan, pelataan, tehdään käsitöitä ym. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 17-19.

Sankarittaret-ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu 17-23 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka pohtivat itsenäistymistään. Ryhmä toteutetaan Tyttöjen Talon ja Ehjä Ry:n yhteistyönä. Ryhmän teemoja ovat mm. tunteiden tunnistaminen, hyvinvointi, itsenäistyminen, minäkuva ja tulevaisuuden haaveet. Aiheita käsitellään keskustellen ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16.30-18.30.

Otakut-ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Ryhmässä on tarkoitus olla yhdessä muiden otakujen kanssa ja nauttia toistemme seurasta. Joka ryhmäkerta keskitymme johonkin teemaan liittyen japanilaiseen kulttuuriin, kuten mangaan, animeen, cosplayhin ja musiikkiin. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17-19.

Hämmentävä Ruoka – ryhmä
Keskustelupainotteinen ryhmä 18- 25 vuotiaille naisille. Ryhmä sisältää ruoanlaittoa, uskomusten avaamista, syömisen taitoa sekä oman kehon kuuntelua. Näistä ja paljon muista ruokaan ja kehonkuvaan liittyvistä asioista pääset keskustelemaan yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Kysy lisää, milloin seuraava ryhmä järjestetään.

Eräneidot-ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu 12-28-vuotiaille. Luontoon tutustumista, retkeilyä, erätaitoja ja hauskaa yhdessäoloa! Jokaisella ryhmäkerralla opetellaan erilaisia luonto- ja erätaitoja, jotka lisäävät hyvinvointia ja oman sisäisen voiman tunnetta. Aiempaa kokemusta et tarvitse! Ryhmässä tutkitaan yhdessä luontoa ja siihen liittyviä taitoja. Ryhmää ohjaa eräopas, fysioterapeutti Kaisa Liesmäki sekä Tyttöjen Talon työntekijä Adonika. Ryhmä kokoontuu neljänä lauantaina 3.3., 7.4., 28.4. ja 26.5. klo 12-16.

Energiamimmit -ryhmässä liikutaan yhdessä monipuolisesti erilaisia helppoja lajeja kokeillen ryhmäläisten toiveiden mukaan torstaisin klo 15-16. Kysy lisää!

Nuoret Äidit -ryhmät on tarkoitettu nuorille äideille, jotka ovat raskaana tai  alle 3-vuotiaan lapsen kanssa. Ryhmien teemoina on mielen ja kehon hyvinvointi ja teemaa tutkaillaan yhteisen keskustelun ja toiminnallisten harjoitteiden kautta. Ryhmäkertoja suunnitellaan yhdessä ryhmän toiveiden pohjalta. Sisältönä muun muassa äiti-vauvajoogaa, vauvahierontaa jne.  Ryhmässä nautitaan yhdessä välipalaa ja ryhmäkerrat toteutetaan lasten tahtiin. Lisätietoa nuorille äideille suunnatusta toiminnasta Nuoret äidit -toiminnan sivulta (http://www.mimmi.fi/toiminta-keskusta/nuoret-aidit/). Ilmoittautumiset ja lisätietoa ryhmistä: hanna.majabacka(at)mimmi.fi tai 050-3232472.