Avoin toiminta

Avoin toiminta

Turun Tyttöjen Talo Varissuolla

Varissuon Tyttöjen Talo sijaitsee keskellä Varissuon asuinaluetta. Meille ovat tervetulleita kaikki alueen 10–16 -vuotiaat tytöt ja heidän äitinsä sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tarjoamme monenlaista ryhmätoimintaa, yksilöllistä tukea, retkiä ja tapahtumia. Toiminta käsittää myös alueella tapahtuvaa liikkuvaa työtä, jossa voimme tarpeen mukaan tavata koko perhettä. Tärkeintä toiminnassamme on, että kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat. Toimintaa toteutetaan kävijöiden ideoiden ja toiveiden pohjalta tekemällä asioita yhdessä.

TUTUSTUMISKÄYNNIT

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!
Tutustumaan ovat tervetulleita vanhemmat, tukihenkilöt ja muut kiinnostuneet yksin tai yhdessä tyttöjen kanssa. Sovithan tutustumisajan erikseen työntekijän kanssa sähköpostitse hanna.majabacka@mimmi.fi tai puhelimitse 050 566 3698. Kerrothan jos tarvitset tulkin.

Ammattilaisille järjestämme kerran kuussa maanantaisin klo 13-14 yhteisen tutustumisen, jossa esitellään toimintaa ja tiloja. Ammattilaisten tutustumisajat keväällä 30.1., 27.2., 20.3., 24.4. ja 22.5. Ilmoittaudu ammattilaistutustumiseen sähköpostitse renin.vahasoyrinki@mimmi.fi tai 050 412 6934.
Myös etäesittely on mahdollista!

Olkkariin voi tulla viettämään mukavaa vapaa-aikaa yksin tai kavereiden kanssa. Kokkailua, pelailua, erilaisia kädentaitoja, juttelua ja paljon muuta. 

Voit tulla olkkariin hetkeksi tai olla mukana koko olkkarin ajan. 

Tarjolla välipalaa.

Kysy lisää:
Hanna 050 566 3698 myös Whatsappin kautta tai hanna.majabacka@mimmi.fi

Olkkarissa voi viettää mukavaa vapaa-aikaa yksin tai kavereiden kanssa hengaillen, pelaillen tai ihan vaan rentoutuen. 

Voit tulla olkkariin hetkeksi tai olla mukana koko illan.

Tarjolla välipalaa.

Kysy lisää:
Renin 050 412 6934 myös Whatsappin kautta tai
renin.vahasoyrinki@mimmi.fi

Hengähdystauko yläasteikäisille tytöille. 

Rentoa olemista, kuulumisten vaihtoa ja pientä välipalaa. 

Kysy lisää:
Minna 050 464 2027 myös Whatsappin kautta tai 
minna.eloranta@mimmi.fi

Tarvitsetko apua läksyjen tekemisessä tai kokeisiin kertaamisessa? Tyttöjen talolla teemme läksyjä yhdessä ohjaajien ja vapaaehtoisten kanssa.

Kysy lisää:
Kaisa 050 339 3323 myös WhatsAppin kautta tai kaisa.valo@mimmi.fi

 Tarvitsetko apua läksyjen tekemisessä tai kokeisiin kertaamisessa? Tyttöjen talolla teemme läksyjä yhdessä ohjaajien ja vapaaehtoisten kanssa.

Kysy lisää:
Renin 050 412 6934 myös Whatsappin kautta tai
renin.vahasoyrinki@mimmi.fi

13-16 –vuotiaiden tyttöjen oma illanviettohetki kerran kuussa perjantaisin. Toimintaa järjestetään tyttöjen toiveiden mukaisesti.

Ehdota rohkeasti ja kysy lisää:
Kysy lisää ja ilmoittaudu:
Minna 050 464 2027 myös Whatsappin kautta tai 
minna.eloranta@mimmi.fii

Ryhmätoimintaa

Tutustutaan kansainväliseen ja kotimaiseen ympäristötaiteeseen monipuolisten esimerkkien avulla. Suunnitellaan ja toteutetaan oma ympäristötaideteos taidetalo Finbulin ympäristötaidetapahtumaan elokuussa 2023.

Kysy lisää ja ilmoittaudu:
Minna 050 464 2027 myös WhatsAppin kautta tai
minna.eloranta@mimmi.fi

Kokeillaan yhdessä turvallisessa ympäristössä eri laitteita ja tutustutaan salitreenin maailmaan. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin Mihi-toiminnan kanssa. Ryhmä tarkoitettu 13-16-vuotialle tytöille. Huom! Paikalla vain tyttöjä ja naisohjaajat.

Kysy lisää ja ilmoittaudu:
Minna 050 464 2027 myös Whatsappin kautta tai 
minna.eloranta@mimmi.fi

Toimintaa äideille

Äitien ja 10-16-vuotiaiden tyttöjen yhteinen illanvietto kerran kuussa. Ruuanlaittoa, diy-kosmetiikkaa, retkiä, liikuntaa, käsitöitä, keskusteluja yms. Toiminnat suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa.

Kysy lisää ja ilmoittaudu:
Renin 050 412 6934 myös Whatsappin kautta tai
renin.vahasoyrinki@mimmi.fi

Äitien oma olohuone. Vietetään aikaa yhdessä keskustellen. Tarjolla pientä syömistä sekä kahvia ja teetä

Kysy lisää:
Kaisa 050 339 3323 myös WhatsAppin kautta tai kaisa.valo@mimmi.fi

Tyttöjen Talon työntekijöiltä voit tulla kysymään sinua askarruttavista asioista. Yhdessä työntekijöiden kanssa voit pohtia, mitkä asiat auttaisivat sinua parhaiten ja voit saada neuvoa sekä tukea omissa päätöksissäsi. 

Yksilötuki on tarkoitettu 10-16 v. tyttöjen äideille.

Liikkuva tyttö- ja äitityö

MITÄ?

Liikkuvatyö on kohdennettu Varissuon ja lähiseudun 10-16-vuotiaille tytöille ja heidän perheilleen. Liikkuvatyö tukee tyttöjen kasvua, kaverisuhteita ja osallistumista vapaa-ajan viettoon kodin ulkopuolella. Liikkuvatyö tukee kahdensuuntaista kotoutumista ja perheen sisäistä vuorovaikutusta.

Keskeistä on luoda luottamuksellinen ja avoin suhde tyttöön sekä tytön perheeseen. Liikkuvan tyttö- ja äitityön tavoitteena on vähentää sukupuolten eriarvoisuutta, tarjota tukea identiteetin rakentumiseen, sosiaalisten suhteiden muodostumiseen ja suomen kielen kehitykseen, torjua aktiivisesti ylisukupolvisen syrjäytymisen uhkaa sekä edistää maahanmuuttajataustaisten perheiden kotoutumista ja monisuuntaista integraatiota.

TYTTÖjen kanssa tehtävä TYÖ

Toiminnan tavoitteena on tytön elinpiirin laajeneminen ja mielekkään vapaa-ajan tekemisen löytyminen. Toiminnassa kannustetaan tyttöä tekemään asioita itsenäisesti ja osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin. Tavoitteena on tukea tytön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja identiteetin kehitystä sekä kaverisuhteiden muodostumista. Kaikki toiminta on maksutonta ja luottamuksellista!

Toiminta on samankaltaista kuin Tyttöjen Talon toiminta muutenkin. Ensimmäinen tapaaminen voi olla missä tahansa yhdessä sovitussa paikassa esim. koululla tai tytön perheen kotona. Toiminnassa tapaamiskertoja on keskimäärin viisi. Ensimmäisellä tapaamisella kartoitetaan tilannetta ja toiveita. Tapaamiskerroilla suunnitellaan ja kokeillaan yhdessä uusia harrastusmahdollisuuksia ja voidaan käydä tutustumassa Tyttöjen Talon toimintaan.

Äitien kanssa tehtävä työ

Toiminta kokoaa yhteen 10-16 -vuotiaiden tyttöjen äitejä tarjoamalla mielekästä tekemistä vapaa-aikaan. Tarpeen mukaan autamme äitejä löytämään heille hyödyllisten palveluiden piiriin. Erilaisten ryhmien lisäksi tarjolla on yksilöllistä tukea. Ohjaaja voi tarvittaessa tulla myös kotiin käymään. Kaikki toiminta on maksutonta ja luottamuksellista!

Toiminnassa kohdataan äidit kokonaisvaltaisesti, osana koko perheen hyvinvointia ja mahdollistetaan kulttuurisen moninaisuuden hyväksyvä vuoropuhelu naiseudesta ja vanhemmuudesta.

Naisten ryhmät suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa ja ne muovautuvat ryhmäläisten ideoiden mukaan.  Naisten kanssa tavataan Tyttöjen Talolla ja tehdään retkiä. Tarvittaessa naisia ohjataan muiden palveluiden piiriin ja tuetaan esim. työ- ja opiskelumahdollisuuksien hahmottamisessa.

Äitien luottamuksen muodostuminen ja vahvistaminen edistävät koko perheen ja varsinkin tyttöjen osallisuutta, toimintakykyä ja mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen. Toiminnan kautta äitien on mahdollista ymmärtää paremmin vanhemmuutta ja nuorten elämää Suomessa.  Toiminta edistää suomalaisen yhteiskunnan monen suuntaista kotoutumista ja sen avulla on mahdollista päästä pureutumaan ongelmiin, joita eritahtinen kotoutuminen aiheuttaa.

MITEN?

Liikkuvatyö on läsnä Varissuon alueella tehden yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa. Tapaaminen työntekijän kanssa on mahdollista sopia joustavasti eri paikkoihin esim. Tyttöjen Talolle, kotiin, kouluun tai muuhun mielekkääseen paikkaan.

Perheet voivat olla itse suoraan yhteydessä ohjaajiin. Lisäksi tytöt ja perheet ohjautuvat toimintaan muiden työntekijöiden ohjaamina mm. sosiaalityöntekijöiden, koulun henkilökunnan ja järjestötoimijoiden.

OTA YHTEYTTÄ:

Liikkuvatyö:
Minna Eloranta 050 464 2027
minna.eloranta@mimmi.fi

Liikkuvatyö:
Renin Vähäsöyrinki 050 412 6934
renin.vahasoyrinki@mimmi.fi

Turun keskusta

Yliopistonkatu 26 B, 2. kerros

20100 Turku

Turku, varissuo

Katteluksenkatu 4

20610 Turku